Zdravím vás, naši miláčkové!

Publikováno 22.2.2023

Občas se dočítáme, zejména v reakcích na zveřejňování termínů našich koncertů, že a proč nehrajeme někde, kde byste to neměli daleko, nebo nejlíp rovnou ve vašem městě.

Asi byste měli vědět, že o tom, kde budeme hrát, zdaleka nerozhodujeme my sami, ale že je to poměrně složitý vyjednávání s pořadateli a vládci kulturních domů. A pokud někde v kulturní kanceláři sedí paní, který naše muzika nic neříká, nebude si přidělávat práci. (Jim by mohl vyprávět). A divili byste se, kolik takových institucí v týhle republice je.

Pochopitelně si nedělám iluze, že naše muzika vyhovuje každýmu, to bych snad ani nechtěl, ale naše poměrně řídké účinkování v mainstreamovém éteru má za následek, že nás kromě našich věrných vás zase tolik běžných konzumentů rádií nezná. Takže ještě nedávno to vypadalo asi takhle: Paní: „A vy jste kdo?“ My: „Nezmaři“. Paní: „A vy ste muzikanti?“ My: „No, snažíme se.“ Paní: „A co hrajete?“ My: „Folk.“ Paní: „A co je to za muziku?“ My: „No něco jako Rangers.“ Paní: „Aha. Tak zavolejte na podzim, na shledanou.“.

Takže pokud chcete, abychom u vás občas hráli, a pokud nemáte ve městské kulturní instituci nějakou osvícenou „paní“, se kterou jsme v pravidelném kontaktu, a tudíž tam hráváme minimálně v ročním intervalu, měli byste vaše kulturní vedení na nás trochu upozornit. Třeba hodit kamen do okna, zařvat Nezmaři! a utéct. Nebo aspoň za takovým kulturním pracovníkem zajít, nejlépe ve větším počtu a říct, kdy už nás tam sakra pozvou, že už jsme tam nebyli, ani nepamatujete. Nebo jim aspoň napsat mail, nebo něco takovýho.

To by myslím mohlo fungovat a za zkoušku to určitě stojí. Tak do toho a my se budeme těšit na viděnou, slyšenou i shledanou.

Vaši až do hrobu tmavého P. Z. 🐇 a Nezmaři ❤️

Za foto děkujeme Miloši Truhlářovi!